Martien en Gerda Vissers
x
Please install MailChimp plugin

Blog

Uw donaties hebben weer veel mogelijk gemaakt
By: Gerdavissers
feb 10, 2017

Even een kleine update m.b.t. de bereikte resultaten in de bouw en andere wensen van de vluchteling kinderen van de New Blood School in Mae Sot.

Nieuw toiletgebouw en een slaapzaal

De slaapzaal voor zo’n 60 kinderen van 4-12 jaar is bijna klaar. In minder dan drie weken is het gerealiseerd! Nu slapen ze te dicht op elkaar en ze leggen even zo makkelijk 6 kinderen overdwars op een bed van 120 x 180 cm(!). Heel veel werk wordt gedaan door de oudere studenten, zoals het sjouwen van zand en grind voor beton. Ze lopen met 100+ kinderen af en aan van de plaats waar de wel 25 vrachtwagens (4 kuub) kunnen komen met zand naar de plaats van bestemming.

De slaapzaal zal snel in gebruik genomen worden. Het toiletgebouw is ook in no time gebouwd, ze zijn ongelooflijk dankbaar dat het er nu is. Wat heeft het nu zoal gekost? 55.000 Thai Baht voor het toiletgebouw met 4 toiletten, 165.000 Thai Baht voor de dormetory. Samen ca. € 6.000.

Dankbaar voor financiële support

Een deel van de financiering komt uit onze B&B in Beek. Maar juist de extra donaties maken zoveel meer mogelijk. Daarom ongelooflijk veel dank aan onze vrienden uit Limmen, Beek en Zeist waar de (klein)kinderen op school ook acties op touw hebben gezet. Geheel onverwachts kwam onlangs een donatie van 4.500 Thai Baht van Australiërs aan ons hotel in Mae Sot.

Nieuwe bedden

De kinderen moeten ook nog nieuwe bedden hebben. Ze slapen nu op in elkaar getimmerde houten bedden die mij zelfs een beetje doen denken aan de kampen die ik heb gezien in Polen. Ze hebben 16 stapelbedden nodig voor elk 4 kinderen.

Samen ca. € 2.150. Even nagedacht en we hebben er in toegestemd om te helpen. Nu moet u er nog vanuit gaan dat alles wat ze krijgen en reeds hebben geen enkele overbodige luxe is.

Bestedingen in 2016/2017

Zo kunnen we zeggen dat we dit jaar € 10.000 hebben geinvesteerd. Dit is o.a. besteed aan:

  • € 1.300 om leraren bij te scholen en die daarna les kunnen geven in Mea Sot. Geen leerkrachten, geen opleiding. En daar staan we toch voor: Geen analfabeten onder jonge kinderen!!!!
  • Nieuwe kookpotten om voor 500+ leerlingen lunch te kunnen maken en voor 200 daarvan ook ontbijt en diner.
  • Reparatie van de schoolbus.
  • Extra voedsel en fruit. (voorbeeld 700 eieren) Iets wat de zelden krijgen.
  • Leerboeken voor mijzelf om Engels te kunnen geven aan de kinderen van ongeveer 16 jaar. Kennen al redelijk de grammatica maar spreken en luisteren blijft moeilijk.
  • Nieuwe printer.
  • Slaapmatjes en kussens (verjaarskado van vriendin Elma).
  • Verf voor het opknappen van de kleuter speelzaal.
  • Koop van de door enkele studenten gemaakte schilderwerken, die wij dan weer willen doorverkopen..U kunt er 100% zeker van zijn dat er geen Euro ergens blijft “hangen”.

De school geeft ons de rekeningen en we geven geen geld vooruit zodat we een goede controle daarop hebben. Dank aan allen die ons geholpen hebben en dat hopelijk ook blijven doen. We wensen jullie nog een fijne winter en wij zijn er weer na 1 april.