Martien en Gerda Vissers
x
Please install MailChimp plugin

Blog

Terug in Mae Sot
By: Gerdavissers
Tags:
dec 19, 2016

Na een lange periode van 8 maanden in Nederland mogen we eind november weer terug naar “ons” Thailand. We waren erg benieuwd hoe het ging op de Birmese school. Ze hebben ons wel op de hoogte gehouden via de mail, maar je wilt het toch zelf ondervinden.

Toen we daar aankwamen op zondag was het erg rustig en iemand vertelde ons dat ze aan het werk waren op het veld. Wij werden in de auto meegenomen en daar was dus iedereen. Ingepakt tegen het rondvliegend stof waren ze de maïs van de kern aan het ontdoen. Dan in zakken en daarna werd het met een auto weggebracht voor de verkoop. Ze proberen echt om zich zelf te supporten, maar dat lukt natuurlijk maar voor een klein deel. Bekijk de video.

Ook hebben ze in de vakantieperiode geschilderd om het resultaat daarvan te verkopen. Ze vragen er 1500 Thai baht voor (40 euro). Als een schilderij je aanspreekt, mail ons zodat het naar Nederland kan. Het is een 100% donatie aan de New Blood School in Mae Sot.

img_0922_easy-resize-com img_0919_easy-resize-com img_0910_easy-resize-com

 

 

 

Een schoolbusje was aan nieuwe banden toe, dus dit was ons eerst project voor dit jaar. De auto moet tenslotte veilig zijn met al die kinderen erin. We hadden de school geld beloofd, omdat leraren die gratis werken op de school naar een opleiding moesten in Bangkok. We vragen altijd wat ze nodig hebben en als we aan het verzoek kunnen voldoen zijn we beiden blij.

kopen-bedjes-1 Ook hebben we matrassen (matjes) gekocht die financieel gedoneerd zijn door een vriendin. Omdat de winter eraan komt zijn ze er extra blij mee. Het kan goed koud zijn in de wintermaanden hier. Vooral als je er niet op gekleed bent en alles open is, dan is een matras toch wel erg lekker.
Ook hebben we vanieuwe-printer-1ndaag een nieuwe printer gekocht met extra toner. We konden de kapotte printer wel laten maken, maar de nieuwe was goedkoper dan de kosten voor reparatie. Die printer die hebben ze echt nodig.

De 3 beamers hebben we gegeven aan Eh Thwa die daar een goede bestemming voor weet in Myanmar.

De kleren die we hadden meegenomen zijn naar een weeshuis gegaan, dus alles krijgt zijn plekje daar en het gesjouw met bagage is niet voor niets geweest. Ook dank aan iemand die op vakantie gaat naar Thailand en daar een postpakket verstuurt naar ons met 20 kg kinderkleertjes. Top!!

Tot zover onze eerste indrukken van onze 2016/2017 reis. De 12e al weer sinds najaar 2005.