Martien en Gerda Vissers
x
Please install MailChimp plugin

Blog

Over ons
By: Gerdavissers
okt 15, 2014

We zullen ons eerst even voorstellen

We zullen ons eerst even voorstellen, Martien en Gerda  die Thailand een warm hart toedragen en daarom al 10 jaar naar Thailand gaan en voor een klein half jaar en hun kinderen en kleinkinderen achter laten in Nederland. We hebben ons een doel gesteld en dat is om de Birmese kinderen een kans te geven om onderwijs te volgen en om hun te ondersteunen waar we kunnen fysiek en ook financieel.

Ook deze twee staan aan de basis van onderwijs te mogen genieten.

We waren al een paar keer in Mae Sot geweest waar we in aanraking kwamen met de kinderen van de vuilnisbelt en hun families die letterlijk op die vuilnis wonen en ook de school die er dicht tegenaan ligt. Op die school zitten de “kinderen van de vuilnisbelt”  die wel van hun ouders naar school mogen gaan en niet te hoeven te werken. Maar er zijn nog velen die wel moeten werken. Nu is het wel zo dat als het voor de ouders aantrekkelijker is, bv transport van en naar huis gaan ze vaker akkoord.

Ons doel is, die kinderen naar de school te krijgen met behulp van de leraren en de school ook wat te begeleiden met het organiseren van een kleuterklas waar nu het speelgoed, dat we gegeven hebben, niet verdwijnt maar achter slot en grendel gaat na schooltijd. Of het bijhouden van records zodat je kunt zien wie er wel is en wie niet, waarom niet en hoe de kinderen scoren op een proefwerk enz.

Doelen die we sinds 2015 meer inhoud geven is het opzetten van b.v. computer onderwijs en het ondersteunen van een nieuw opgezette kleuterschool. Hoe eerder de kinderen iets leren en van huis zijn des te beter gaat het met het onderwijs als ze 6 jaar oud zijn!!!

Op een andere school waar ze graag iemand hebben om in het Engels te converseren met de kinderen zijn we aan het werk gegaan. Wij proberen dat nu te doen en de kinderen die vinden het leuk en voor ons is het een openbaring omdat de kinderen zo leergierig zijn en erg aanhankelijk. We proberen het Engels een beetje zichtbaar te maken door Engelse liedjes met ze te zingen en door tekeningen met Engelse tekst te laten inkleuren.   Ook een van onze doelen is om in het vluchtelingen kamp Mae La, een groot vluchtelingenkamp waar de vluchtelingen uit Birma nu wonen en waar een groep gehandicapten leeft, Zij krijgen 8 kilo rijst per maand per persoon. Als ze groenten of vlees willen moeten ze dat van hun zakgeld kopen of van wat ze verdienen met artikelen die ze zelf maken en proberen te verkopen. Ze hebben een dak boven hun hoofd, ze voelen zich niet bedreigd maar ze hebben verder niets. Geen vertier en geen hoop op een beter leven en totaal niets wat wij allemaal zo normaal vinden. Wij maken ze al gelukkig als wij voor hun shampoo, tandpasta, zeep, thee, suiker en wat koekjes kopen. Ze drinken 3 keer in de week thee omdat ze er heel zuinig mee willen zijn. Wij hebben ze beloofd om elke maand er naar toe te gaan en ze dat te gaan brengen. Als je mensen gelukkig kunt maken met hun bescheiden wensen die ze hebben dan willen wij daar graag aan meewerken.

Wij hebben besloten om een website te maken en om als mensen onze projecten willen ondersteunen wij ze daar heel erg dankbaar voor zijn. Alles bij elkaar kost alles veel geld en we houden de mensen die er in geïnteresseerd zijn graag op de hoogte van het wel en wee van ons werk en uitgaven.

U kunt ons altijd het best bereiken middels de e-mail: gerdavissers@gmail.com

De telefoon is een prima manier maar relatief duur; in de periode dat we in Nederland zijn 06-44456793

Als u mee wil doen in een 100% gegarandeerde ondersteuning zijn we blij met elke cent die we mogen besteden in uw naam.

We nemen ook met u contact op en houden u op de hoogte van waar we mee bezig zijn,

Ons banknummer in Nederland:

NL84INGB0002000782 M.Vissers te Beek 

Namens de kindertjes onze hartelijke dank