Martien en Gerda Vissers
x
Please install MailChimp plugin

Blog

New Blood School: Schooljaar 2018-2019
dec 9, 2018

We zijn weer terug en de school zag er nog als vanouds uit. De tijd heeft er stil gestaan en er zijn niet al te veel nieuwe dingen bijgekomen. De kinderen herkennen ons nog en de kleintjes waren erg enthousiast. We zijn gelijk met de directeur om de tafel gegaan om wat nieuwe projecten door te spreken. En die bleken er genoeg te zijn, zoals overigens elk jaar. Ook liet de school directeur ons de lijst zien van de onkosten die het meebrengt om een school met 500 kinderen te voeden en te onderwijzen. Daar zijn ook andere donoren voor, want als wij er niet meer zouden zijn moet de school gewoon door gaan.

Enkele kleine projecten waar ze erg mee geholpen zijn:

1 Schoolborden, 12 stuks. Het  zijn “whiteboards” en die maken ze trouwens zelf om zo voordelig mogelijk te zijn. Materialen kopen en aan het werk. En het bord is aan twee kanten te gebruiken. Idee van Gerda!!!!!

2 Extra gaas om ongewenste dieren uit het kleuterverblijf te houden, o.a. honden, vogels etc.

 

 

3 Twee waterpompen om de “groentetuin” te besproeien (we doen er maar gelijk twee voor als de een kapot gaat). Dit om eigen groenten te kweken omdat die op de markt steeds duurder worden. Primitief maar het werkt wel.

4 Een overkapping om was te drogen. Dit is een weer een groot project waar ook meer geld mee gemoeid is. Vooral in de regentijd is dit een uitkomst.

 

5 De schoolbus behoeft reparaties en onderhoud.

6 Noodzakelijke vervangingen in de keuken, o.a. een nieuw dak. Ook noodzakelijke dingen om vele maaltijden te kunnen bereiden.

7 We willen een soort veilige speeltuin gaan maken voor de meer dan 100(!) Kindertjes van 4 en 5 jaar.

8 Ze willen een koe omdat die het gras eet en als hij groot is wordt die verkocht. Voordeel bij een koe is dat hij niet bijgevoerd hoeft te worden en na enkele jaren veel meer geld opbrengt bij verkoop. Voordeel is ook dat het voetbalveldje van de school “gemaaid” wordt.

En zo zal deze lijst groter worden als het jaar vordert. (b.v. matrassen, nieuwe stoelen tafels en wat al niet meer.) Wij zijn blij dat we kunnen helpen en we zijn natuurlijk erg blij met alle hulp die we krijgen. Uit onze B&B en vele tips kunnen we een grote bijdrage leveren aan onderwijs en betere  leefomstandigheden voor globaal 500 kinderen. Van die 500 zijn er ongeveer 200 die op school wonen. Ook in de vakanties!!!

2 januari komt Minke die voor een weekje les komt geven en die ook wat wil doen voor de school. Zij heeft ook via “crowdfunding” een groot bedrag ingezameld en we zullen samen een mooi project kunnen financieren. En na Minke hebben onze vrienden Carel en Reina opnieuw besloten samen met een vriendin naar Maesot te komen om te zien waar ze kunnen helpen.

Dus, “hoort zegt het voort”, wij doen ons best maar kunnen het niet alleen.

Dankjewel.

Gerda en Martien

gerdavissers@gmail.com

www.education4burma.com