Martien en Gerda Vissers
x
Please install MailChimp plugin

Blog

(klein)kinderen op bezoek
By: Gerdavissers
mrt 3, 2017

Eindelijk was het zover: de Vissertjes in Mae Sot. Iedereen had er erg naar uit gekeken. Kleinkinderen waren goed voorbereid en de scholen waar de kleinkinderen op zitten werden er in betrokken. Knuffels en kleding werden verzameld (100kg!) en zelfs werden donaties op ons rekeningnummer gestort. Ons doel was dit jaar nog de slaapzaal van de meisjes te bekostigen. Het is een heel bedrag maar het is gelukt! (200.000 Thai Baht: ruim € 5.300!!!) Nog niet gesproken over zovele kleinere donaties in geld of goederen. (€ 2.000)

Bij deze nog heel hartelijk dank aan allen die dit mede mogelijk hebben gemaakt!

Lunchen met 200 kinderen

De New Blood School wist dat onze kinderen en kleinkinderen zouden komen. Ze waren alleen vergeten te zeggen dat het examen tijd was en er maar 200 van de 500 kinderen op school waren. Toch is het een groot succes geworden.

De lunch werd gekocht door de kleinkinderen zelf (onder begeleiding) en in ons hotel klaar gemaakt. 65kg  (!)kippenpoten, rijst en 15 mega-meloenen. Het eten met z’n allen is een hele ervaring. Iedereen wachtte netjes tot dat de monnik begon met voor te bidden. Onze kinderen keken hun ogen uit. Ze zaten tussen de andere kinderen in. De kinderen van de school ook, want nu hadden ze een lepel in de hand wat normaal met hun handen gaat. En dan van die “withuiden” ertussen….. Na het eten bracht ieder kindje zelf zijn bordje naar de afwasplek.

Daarna kwam nog een verrassing. Alle speelgoed uit Nederland werd op de lange tafels gelegd. De kinderen konden zelf uit zoeken wat ze wilde. Het was heel apart voor hun om zoveel bij elkaar te zien en dat ze wat mochten uit kiezen. Tot grote verbazing van onze Nederlandse kindjes bleef er Playmobil en roze meisjesspeelgoed liggen. En pakten de kindjes netjes 1 stuk en zeurden niet om meer. Dat was voor de anderen die volgende week terugkwamen.

Holland House

Na het eten kregen we een rondleiding over de school en kwamen bij het nieuwe gebouw wat gebouwd is van Nederlands geld. Velen hebben hun steentje bijgedragen en daarom heet het ‘Holland House’. Helaas waren er geen lessen zodat we een kijkje konden nemen in hun klaslokalen. Inmiddels is het helemaal af en zelfs de zelfgemaakte stapelbedden staan er nu in. Nu nog wat matrassen en dan zijn onze projecten voor dit jaar klaar.

 

Kleding en knuffels

Ook de kleren werden in dank afgenomen. Net als voor onze kinderen zijn nieuwe kleren fijn om te krijgen, ookal pas je het zelf niet maar wel een broertje of zusje. Voor onze kleinkinderen ging er een andere wereld open, eentje die ze niet kende. Een wereld van armoede maar toch gelukkige kinderen die blij zijn met alles wat ze krijgen. Ze groeien veilig op met elkaar zonder geweld, maar met een streng beleid van het hoofd van de school. Geen iPhone, iPad of andere electronica maar gewoon studeren of met z’n, allen een partijtje voetbal. In andere gebieden hebben we ook nog wat kleren en knuffels gebracht. We denken dat het een hele goede leerschool is geweest voor onze kids, dit kun je op geen school uit de boeken leren.

groetjes,
Martien en Gerda