Martien en Gerda Vissers
x
Please install MailChimp plugin

Blog

2017-2018: Ons 13e jaar in Thailand
jan 3, 2018

Wat vliegt de tijd! Dat geld voor iedereen natuurlijk, maar voor ons lijkt het dubbel zo snel te gaan. Weer terug in MaeSot en na een allerhartelijkst welkom in Wattana zijn we gelijk begonnen met onze projecten op onze school. Alles op hun verzoek en bekeken door hun ogen en niet met de onze. Op het Engelse deel van deze site lees je meer over onze projecten van afgelopen jaar.

Holland Station

Project 1: het opknappen van de jongens slaapzaal. Dat was in een paar dagen klaar. De vloer bleef en het dak, maar de muren werden vernieuwd. De jongens waren er blij mee.

Project 2: Een gebouw bij de ingang van de school wat voor multifunctionele doeleinden kan worden gebruikt zoals bv les geven, eten en gewoon relaxen. The Holland Station.

 

Holland Home 2017

Het hoofddoel was een nieuw groot leslokaal. Het is ongeveer 12 bij 6 meter en eerlijk is eerlijk het ziet er geweldig uit. Het heeft de naam Holland Home. We zijn elke dag gaan kijken. Het gaat op de Birmese manier, maar na twee weken bouwen is dit het resultaat geworden.

Omdat we hier langer verblijven, leren we steeds meer mensen kennen. Die aardige Thaise mensen die ook hun netwerk hebben nemen ons dan weer mee. Vandaag zijn we bijvoorbeeld naar een soort weeshuis gegaan met 85 kinderen. Ieder kind heeft zijn verhaal. Er was een meisje die in het toilet is gevonden, achtergelaten door haar moeder. Een meisje met het syndroom van Down dat op de markt gevonden was en aan haar lot was overgelaten. En zo kun je doorgaan: een ouder dood de ander loopt weg en wordt aan de grootouders overgelaten. Grootouders kunnen het niet, geen geld en zo komt het huis vol te zitten. Ze hebben duidelijk te kort aan aandacht, want een aantal kinderen komt gelijk om je nek hangen. We hebben beloofd om wat vaker op bezoek te gaan zodat we wat met ze kunnen spelen.

Kig, de manager van Wattana (ons hotel) had pizza’s gebakken wat voor de kinderen heel speciaal is. Zo fijn om te geven en  zo leuk om te zien hoe ze de pizza naar binnen werken.

 

Het “Lighthouse” is weer een ander weeshuis met iets van 40 kinderen. We hebben beloofd om iedere week eten te gaan brengen. Eerst naar de markt om vlees en fruit en groente te kopen om het daarna aan de verzorgers van het huis te geven. Dit jaar was er zelfs de Kerstman op bezoek……Bekijk de twee video’s: video 1 en video 2.

Santa Claus bij weeshuis “lighthouse in MaeSot”, financieel geholpen door Ulrike and Friedbert.

 


Wij wensen u allen een heel mooi en gezond 2018 toe.

Gerda and Martien