Martien en Gerda Vissers
x
Please install MailChimp plugin

Blog

2017-2018: 13e reis naar Thailand, nieuwe uitdagingen!!!
By: Gerdavissers
sep 13, 2017

Lieve vrienden ,

Welkom terug op onze site met nieuwe updates. 16 oktober vliegen we na een drukke 7 maanden in Beek weer naar Thailand !! Voor het 4e jaar naar Maesot aan de grens met Burma.We kijken er weer naar uit om daar te zijn.

De New Blood School heeft ons geschreven met problemen die zich dit jaar voordoen: salaristekorten en huisvestingsproblemen. Een klein gedeelte van de leraren wordt betaald voor hun werk maar dat is alleen in de bovenbouw. Meer dan de helft werkt op vrijwillige basis en krijgen daar niets voor. Dat probleem kunnen we niet makkelijk oplossen omdat ons budget daar niet voldoende voor is.

Wel kunnen wij helpen om het leefklimaat op de scholen aantrekkelijker te maken en die scholen te ondersteunen waar mogelijk. Grote organisaties helpen wel met de schoolbenodigdheden en “minimale” voedselverstrekking. Rijst en groenten zijn nu eenmaal redelijk goedkoop en de kinderen zijn niet ondervoed. Huisvesting en faciliteiten voor slapen en toiletten zijn slecht en onhygiënisch. En DAAR ligt nu juist een vacuüm waar we iets in kunnen betekenen.

Afgelopen jaar (feb-mrt 2017) hebben we een nieuw toiletgebouw en een nieuwe slaapzaal gefinancierd dankzij jullie giften en overnachtingen in onze B&B. Net als de reparatie van schoolbusjes, kleding, speelgoed, laptops en computers, handdoeken, sportartikelen en veel meer. Denk nog eens aan een extra maaltijd voor de momenteel 140 kinderen die op de school wonen toen onze kinderen en kleinkinderen er waren.

De school zelf heeft inmiddels een filmpje op youtube gezet om gelden in te zamelen voor een nieuwe slaapzaal voor de jongens. Mooi gedaan!! Er is jammer genoeg alleen (nog) niets op binnengekomen..

Wij zullen daar zeker aan gaan werken en u op de hoogte houden. Van onze vriend in Bangkok die een massage salon runt krijgen we kussens en handdoeken. Een nieuw slaapgebouw kost ongeveer 5 tot 6 duizend Euro. Een nieuw toiletgebouw ongeveer 1500 Euro. Omdat we dagelijks op de school zijn kunnen we de vorderingen van de bouw goed volgen en het financieel goed bewaken. Kinderen helpen zelfs goed mee daar waar ze kunnen hebben we afgelopen jaar kunnen ervaren. Herinneren jullie deze video nog?.

Daarnaast is een extraatje als een stukje kip en een gekookt eitje eens per 2 maanden ook geen luxe. Als we dat doen zijn het wel 500 eitjes en 500 stukjes kip. Bv met de Kerst!! Een traktatie van een halve euro per kind maakt dat dan al gauw 250 Euro. En zo gaan we steeds voorzichtig om met ons budget.

We willen jullie graag dank zeggen voor de hulp en steun en omdat we nog steeds die hulp nodig hebben kunt u elke euro nog steeds storten op:

NL84INGB0002000782
t.n.v. M. Vissers
o.v.v. Donatie New Blood School

Alvast bedankt namens ons en de kinderen van New Blood School.

Gerda & Martien

Bewaren

Bewaren

Bewaren