Martien en Gerda Vissers
x
Please install MailChimp plugin

Blog

2015: New Blood School wat is gerealiseerd en wat gedaan moet worden
By: Gerdavissers
feb 20, 2015

Lieve mensen met interesse voor onze website Education4burma.
IMG_1190

Ook in 2014-2015 zijn we in de weer geweest kinderen die niet meer in Burma kunnen wonen te helpen in hun status als vluchteling in Thailand. Mae Sot is een Thaise grensplaats met Burma (Myanmar) en telt mogelijk 50.000 inwoners waarvan meer dan 60% vluchtelingen uit Burma zijn.
Er zijn 74 scholen (Lager en middelbaar) met mogelijk meer dan 20.000 Birmese kinderen die bij de gratie van grote en kleine organisaties hulp krijgen om te leren. Voor ons een plicht en voor hen zou het een recht moeten zijn maar dat is ook niet zo. Vele gezinnen houden kinderen van school om te werken in fabrieken en op het veld. Wij helpen op kleine schaal mee om de “needs” te vullen waar de grote organisaties niet in voorzien. Bijvoorbeeld sport en spel, maar ook de regelingen omtrent extra lessen in bv computeronderwijs. Daarvoor zijn computers en laptops nodig en leerkrachten.
Dat alles is mogelijk en zo ook zijn we daarmee bezig bij de New Blood School, de school met 500-600 leerlingen. Inmiddels is het al weer 1 maart 2015 en zijn we gereed voor de terugreis naar Nederland. Toch nog net twee laptops die als donatie hier in Bangkok zin geschonken nog met een postpakket naar de school sturen !! Hiep hoi, weer een klein resultaat, maar voor de school van groot belang voor hun computerklas.

Tot Later